Wskazówki
5 minut
9 łyżek
Wartość odżywcza 1 łyżki (10 g): 42 kcal \ B-0 g \ T-4 g \ W-2 g \ BŁ-0 g
Wartość odżywcza 100 g dressingu: 416 kcal \ B-2 g \ T-36 g \ W-22 g \ BŁ-0 g
Składniki
- Sok z cytryny – 2 łyżki (14 g)
- Musztarda francuska – 1,5 łyżeczki (15 g)
- Musztarda dijon – 1 łyżeczka (10 g)
- Miód lub syrop z agawy – 1,5 łyżki (20 g)
- Oliwa – 3 łyżki (30 g)
Przygotowanie
Do słoiczka wyciśnij sok z cytryny, dodaj musztardę francuską i dijon, syrop z agawy bądź miód oraz oliwę i wymieszaj dokładnie (najłatwiej będzie zakręcić słoik i potrząsnąć zawartością :))
Dressing miodowo-musztardowy fantastycznie komponuje się z najróżniejszymi sałatkami, zarówno z rybami, kurczakiem i jak i wegetariańskimi.