
Wskazówki
20 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 499 kcal \ B-19 g \ T-37 g \ W-22 g \ BŁ-2 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 238 kcal \ B-9 g \ T-18 g \ W-11 g \ BŁ-1 g
Składniki
- rukola – 2 garście (40 g)
- ser camembert – 1 opakowanie (120 g)
- winogrona – 2 garście (140 g)
- szynka szwarcwaldzka – 4 plastry (44 g)
- orzechy włoskie – 1/2 garści (15 g)
- musztarda dijon – 1 łyżka (20 g)
- miód – 1 łyżka (20 g)
- sok z cytryny – 1 łyżka (10 g)
- oliwa – 2 łyżki (20 g)
- pieprz – do smaku
Przygotowanie
Rukolę umyj, osusz i ułóż na talerzach. Dodaj pokrojony ser, połówki winogron i szynkę. Skrop dressingiem i posyp orzechami.
Sałatka z szynką szwarcwaldzką, winogronami i camembert to świetny pomysł na szybką i pyszną sałatkę imprezową, do lunchboxa lub lekką kolację. Spróbuj koniecznie!
bez cytryny dresing?
Musztarda załatwia wszystko ,dlatego nie trzeba soku z cytryny ,chyba że ktoś chce dodać.
jaki napój by do tego pasował?
Napój? Nie polecam napojów do picia 🙂
wino 😉
Pyszna!
Przepyszna 👍
Cieszę się, że smakuje 🙂