Sałatka z Szynką Szwarcwaldzką, Winogronami i Camembert

3.9/5 - (Ocen: 141)
Sałatka z szynką szwarcwaldzką, winogronami i camembert

Wskazówki

20 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 499 kcal \ B-19 g \ T-37 g \ W-22 g \ BŁ-2 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 238 kcal \ B-9 g \ T-18 g \ W-11 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • rukola – 2 garście (40 g)
  • ser camembert – 1 opakowanie (120 g)
  • winogrona – 2 garście (140 g)
  • szynka szwarcwaldzka – 4 plastry (44 g)
  • orzechy włoskie – 1/2 garści (15 g)
  • musztarda dijon – 1 łyżka (20 g)
  • miód – 1 łyżka (20 g)
  • sok z cytryny – 1 łyżka (10 g)
  • oliwa – 2 łyżki (20 g)
  • pieprz – do smaku

Przygotowanie

Rukolę umyj, osusz i ułóż na talerzach. Dodaj pokrojony ser, połówki winogron i szynkę. Skrop dressingiem i posyp orzechami.

Sałatka z szynką szwarcwaldzką, winogronami i camembert to świetny pomysł na szybką i pyszną sałatkę imprezową, do lunchboxa lub lekką kolację. Spróbuj koniecznie!

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.9/5 - (Ocen: 141)

6 komentarzy do “Sałatka z Szynką Szwarcwaldzką, Winogronami i Camembert”

Dodaj komentarz