Sałata ze Śmietaną i Koperkiem

5/5 - (Ocen: 1)
Sałata ze śmietaną i koperkiem

Wskazówki

10 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 56 kcal \ B-1 g \ T-5 g \ W-2 g \ BŁ-1 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 83 kcal \ B-2 g \ T-7 g \ W-3 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • sałata rzymska – 1 sztuka (160 g)
  • śmietana 18% – 4 łyżki (100 g)
  • sok z cytryny – 1 łyżeczka (3 g)
  • cukier – 1/2 łyżeczki (3 g)
  • koperek – 2 łyżki (8 g)
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Sałatę oczyść i porwij na mniejsze kawałki, a koperek posiekaj.
  2. Śmietanę wymieszaj z cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  3. Wszystkie składniki wymieszaj i podawaj.

Sałata ze śmietaną i koperkiem to pyszny i prosty dodatek do obiadu.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz