Mizeria na Jogurcie

3.8/5 - (Ocen: 9)
Mizeria na jogurcie

Wskazówki

10 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji (125 g): 30 kcal \ B-2 g \ T-1 g \ W-4 g \ BŁ-1 g
Wartość odżywcza na 100g mizerii: 24 kcal \ B-2 g \ T-1 g \ W-3 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Ogórek zielony – 2 sztuki (400 g)
  • Jogurt naturalny – 1/2 opakowania (100 g)
  • Koperek – 2 łyżki (8 g)
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Ogórki pokrój w drobne plasterki. Dopraw solą i odstaw na 15 minut. Odciśnij nadmiar soku.
  2. Dodaj drobno posiekany koperek, jogurt a następnie dopraw solą i pieprzem.

Mizeria na jogurcie jest lżejszą wersją mizerii na śmietanie. Jeśli wolisz tradycyjny przepis po prostu wymień jogurt na śmietanę 18% lub śmietankę 30%.

Krojenie ogórka
Doprawianie i dodanie koperka
Dodanie jogurtu naturalnego

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.8/5 - (Ocen: 9)

Dodaj komentarz