Sałatka z Sałaty Rzymskiej i Pomidorów

3.5/5 - (Ocen: 4)
Sałatka z sałaty rzymskiej i pomidorów

Wskazówki

10 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 145 kcal \ B-2 g \ T-11 g \ W-9 g \ BŁ-3 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 59 kcal \ B-1 g \ T-4 g \ W-4 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Pomidor – 2 sztuki (340 g)
  • Sałata rzymska – 1 sztuka (110 g)
  • Musztarda – 1/2 łyżeczki (5 g)
  • Sok z cytryny – 1 łyżka (5 g)
  • Syrop z agawy – 1 łyżeczka (8 g)
  • Oliwa – 2 łyżki (20 g)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Sałatę umyj i porwij na kawałki.
  2. Pomidory pokrój w ósemki, a następnie poprzekrajaj.
  3. W słoiczku wymieszaj musztardę, sok z cytryny, syrop z agawy (możesz wymienić na syrop klonowy lub miód) oraz oliwę, sól i pieprz. Porządnie wstrząśnij i skrop sałatkę.

Sałatka z sałaty rzymskiej i pomidorów z sosem cytrynowym świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Jest szybka w przygotowaniu i przede wszystkim bardzo smaczna. Pasuje zarówno do pieczonej ryby jak i do drobiu.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.5/5 - (Ocen: 4)

Dodaj komentarz