Wskazówki
20 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 134 kcal \ B-7 g \ T-10 g \ W-3 g \ BŁ-1 g
Wartość odżywcza 100 g pasty: 133 kcal \ B-7 g \ T-10 g \ W-3 g \ BŁ-1 g
Składniki
- jajo – 2 sztuki (100 g)
- awokado – 1/2 sztuki (70 g)
- czerwona cebula – 1/4 sztuki (20 g)
- szczypior – 2 łyżki (6 g)
- sól – 1 szczypta
- pieprz – 1 szczypta
- płatki chilli – 1 szczypta
- sok z cytryny – 1 łyżka (6 g)
Przygotowanie
Jaja ugotuj na twardo i przełóż do miski. Dorzuć awokado i ugnieć przy pomocy widelca. Dodaj posiekany szczypior, czerwoną cebulę, sok z cytryny i przyprawy. Podawaj z pieczywem.
Pasta jajeczna z awokado to pomysł na pyszny dodatek do kanapek czy wrapów.
pychota mniam
🙂