Prosta Pasta Jajeczna z Awokado

5/5 - (Ocen: 1)
Prosta pasta jajeczna z awokado

Wskazówki

20 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 134 kcal \ B-7 g \ T-10 g \ W-3 g \ BŁ-1 g
Wartość odżywcza 100 g pasty: 133 kcal \ B-7 g \ T-10 g \ W-3 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • jajo – 2 sztuki (100 g)
  • awokado – 1/2 sztuki (70 g)
  • czerwona cebula – 1/4 sztuki (20 g)
  • szczypior – 2 łyżki (6 g)
  • sól – 1 szczypta
  • pieprz – 1 szczypta
  • płatki chilli – 1 szczypta
  • sok z cytryny – 1 łyżka (6 g)

Przygotowanie

Jaja ugotuj na twardo i przełóż do miski. Dorzuć awokado i ugnieć przy pomocy widelca. Dodaj posiekany szczypior, czerwoną cebulę, sok z cytryny i przyprawy. Podawaj z pieczywem.

Pasta jajeczna z awokado to pomysł na pyszny dodatek do kanapek czy wrapów.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00