
Wskazówki
15 minut
1 słoiczek
Wartość odżywcza 100 g pasty: 210 kcal \ B-15 g \ T-16 g \ W-3 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Makrela wędzona – 250 g po obraniu
- Serek śmietankowy – 5 łyżek (100 g)
- Ogórek kiszony – 1 sztuka (25 g)
- Czerwona cebula – 1/2 sztuki (30 g)
- Musztarda – 1 łyżeczka (5 g)
- Koperek – 1 łyżka (8 g)
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smaku
Przygotowanie
- Rybę dokładnie oczyść z ości i przełóż do miseczki. Dodaj serek kanapkowy (typu Almette lub Łaciaty), drobno pokrojoną cebulę i ogórka, musztardę oraz posiekany koperek. Dopraw do smaku i wymieszaj.
- Podawaj na pieczywie.
- Pastę przechowuj w lodówce, max 2 dni.
Przepis pochodzi z darmowego fragmentu eBooka: Szybko, smacznie i zdrowo.
Bardzo dobra pasta. Polecam 🙂
Bardzo się cieszę! 🙂