Kremowa pasta z makreli z ogórkiem kiszonym i koperkiem

5/5 - (Ocen: 1)
Kremowa pasta z makreli z ogórkiem kiszonym i koperkiem

Wskazówki

15 minut
1 słoiczek
Wartość odżywcza 100 g pasty: 210 kcal \ B-15 g \ T-16 g \ W-3 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Makrela wędzona – 250 g po obraniu
  • Serek śmietankowy – 5 łyżek (100 g)
  • Ogórek kiszony – 1 sztuka (25 g)
  • Czerwona cebula – 1/2 sztuki (30 g)
  • Musztarda – 1 łyżeczka (5 g)
  • Koperek – 1 łyżka (8 g)
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Rybę dokładnie oczyść z ości i przełóż do miseczki. Dodaj serek kanapkowy (typu Almette lub Łaciaty), drobno pokrojoną cebulę i ogórka, musztardę oraz posiekany koperek. Dopraw do smaku i wymieszaj.
  2. Podawaj na pieczywie.
  3. Pastę przechowuj w lodówce, max 2 dni.

Przepis pochodzi z darmowego fragmentu eBooka: Szybko, smacznie i zdrowo.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ Najlepsze przepisy

Podaj e-maila i dołączyć do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

2 komentarze do “Kremowa pasta z makreli z ogórkiem kiszonym i koperkiem”

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00