Wskazówki
15 minut 1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
629 kcal \ B-41 g \ W-5 g \ T-49 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Makrela wędzona – 200 g (1 sztuka)
- Ketchup – 15 g (1 łyżka)
- Majonez – 25 g (1 łyżka)
- Natka pietruszki – 12 g (1 łyżka)
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Makrelę obrać, oczyścić z ości i „udeptać” widelcem. Dodać dobrej jakości ketchup, majonez, posiekaną pietruszkę i pieprz. Wymieszać dokładnie. Podawać z pieczywem.
Dziękuję za przypomnienie! Od lat jej nie jadłam
Dla mnie jest takim smakiem dzieciństwa 🙂
Uwielbiam. Obowiązkowo dodaję jeszcze cebulkę i czasem czosnek.
Cebulka czasami się u nas pojawia, ale z czosnkiem jeszcze nie robiłam 😉 Sprawdzę 🙂