Pasta Jajeczna z Boczkiem

5/5 - (Ocen: 2)
Pasta jajeczna z boczkiem

Wskazówki

10+10 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji pasty: 275 kcal \ B-12 g \ T-25 g \ W-1 g \ BŁ-0 g
Wartość odżywcza 100 g pasty: 290 kcal \ B-13 g \ T-26 g \ W-1 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • jajo – 2 sztuki (100 g)
  • ser cheddar, tarty – 1 garść (30 g)
  • boczek wędzony – 2 plastry (30 g)
  • szczypior – 1 łyżka (5 g)
  • majonez – 1 łyżka (25 g)
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ser zetrzyj na tarce, szczypior posiekaj.
  2. Boczek pokrój na kawałki i podpiecz na patelni, aż zrobi się chrupiący (cały tłuszcz powinien się wytopić).
  3. Jaja ugnieć przy pomocy widelca i dodaj resztę składników. W razie potrzeby dodaj więcej majonezu.
  4. Podawaj na świeżym pieczywie.

Pasta jajeczna z boczkiem zachwyci wielbicieli podobnych past 🙂 Jest szybka w przygotowaniu i świetnie smakuje! Sprawdź koniecznie.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz