Wskazówki
10+10 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji pasty: 275 kcal \ B-12 g \ T-25 g \ W-1 g \ BŁ-0 g
Wartość odżywcza 100 g pasty: 290 kcal \ B-13 g \ T-26 g \ W-1 g \ BŁ-0 g
Składniki
- jajo – 2 sztuki (100 g)
- ser cheddar, tarty – 1 garść (30 g)
- boczek wędzony – 2 plastry (30 g)
- szczypior – 1 łyżka (5 g)
- majonez – 1 łyżka (25 g)
- sól – do smaku
- pieprz – do smaku
Przygotowanie
- Jajka ugotuj na twardo. Ser zetrzyj na tarce, szczypior posiekaj.
- Boczek pokrój na kawałki i podpiecz na patelni, aż zrobi się chrupiący (cały tłuszcz powinien się wytopić).
- Jaja ugnieć przy pomocy widelca i dodaj resztę składników. W razie potrzeby dodaj więcej majonezu.
- Podawaj na świeżym pieczywie.
Pasta jajeczna z boczkiem zachwyci wielbicieli podobnych past 🙂 Jest szybka w przygotowaniu i świetnie smakuje! Sprawdź koniecznie.