
Wskazówki
15 minut
1 całość
Wartość odżywcza na 100g pasty: 176 kcal \ B-11 g \ T-14 g \ W-2 g \ BŁ-0 g
Składniki
- Jajo – 4 sztuki (200 g)
- Szczypiorek – 2 łyżki (10 g)
- Majonez – 1 łyżka (20 g)
- Chrzan – 1 łyżeczka (10 g)
- Musztarda sarepska – 1/2 łyżeczki (5 g)
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smaku
Ważne!
Jeśli masz Insulinooporność (IO) / Zespół policystycznych jajników (PCOS), używane pieczywo wymień na razowe / żytnie na zakwasie.
Przygotowanie
- Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
- Szczypior posiekaj drobno i przełóż do jajek. Dodaj majonez, chrzan i musztardę. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie.
- Pastę podawaj na pieczywie.
Prosta pasta jajeczna zasmakuje każdemu. Podana na świeżym i chrupiącym pieczywie przyjemnie popieści kubki smakowe 🙂