Prosta Pasta Jajeczna

4.4/5 - (Ocen: 5)
Prosta pasta jajeczna

Wskazówki

15 minut
1 całość
Wartość odżywcza na 100g pasty: 176 kcal \ B-11 g \ T-14 g \ W-2 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Jajo – 4 sztuki (200 g)
  • Szczypiorek – 2 łyżki (10 g)
  • Majonez – 1 łyżka (20 g)
  • Chrzan – 1 łyżeczka (10 g)
  • Musztarda sarepska – 1/2 łyżeczki (5 g)
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Ważne!
Jeśli masz Insulinooporność (IO) / Zespół policystycznych jajników (PCOS), używane pieczywo wymień na razowe / żytnie na zakwasie.

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
  2. Szczypior posiekaj drobno i przełóż do jajek. Dodaj majonez, chrzan i musztardę. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie.
  3. Pastę podawaj na pieczywie.

Prosta pasta jajeczna zasmakuje każdemu. Podana na świeżym i chrupiącym pieczywie przyjemnie popieści kubki smakowe 🙂

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

4.4/5 - (Ocen: 5)

2 komentarze do “Prosta Pasta Jajeczna”

    • Grahamka od czasu do czasu może się pojawić w menu 🙂 Przede wszystkim zwróć uwagę na to, z czym podajesz takie pieczywo. Zadbaj o to, by pojawiło się źródło białka (hummus, twaróg, serek wiejski, ryba, mięso, jajo itp.), tłuszcz (oliwa, masło, masło orzechowe), warzywa.

      Odpowiedz

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00