Prosta pasta jajeczna

5/5 - (Liczba ocen: 1)
Prosta pasta jajeczna

Wskazówki

15 minut
1 całość
Wartość odżywcza na 100g pasty: 176 kcal \ B-11 g \ T-14 g \ W-2 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Jajo – 4 sztuki (200 g)
  • Szczypiorek – 2 łyżki (10 g)
  • Majonez – 1 łyżka (20 g)
  • Chrzan – 1 łyżeczka (10 g)
  • Musztarda sarepska – 1/2 łyżeczki (5 g)
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
  2. Szczypior posiekaj drobno i przełóż do jajek. Dodaj majonez, chrzan i musztardę. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie.
  3. Pastę podawaj na pieczywie.

Prosta pasta jajeczna zasmakuje każdemu. Podana na świeżym i chrupiącym pieczywie przyjemnie popieści kubki smakowe 🙂

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

5/5 - (Liczba ocen: 1)

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00