Pappardelle z krewetkami i szparagami miniatura

Pappardelle z krewetkami i szparagami

Zagotować wodę na makaron. Krewetki rozmrozić, oczyścić (usunąć pancerzyki, jelitka). Czosnek pokroić na plasterki, szparagi pokroić w poprzek na kawałki. Natkę pietruszki posiekać drobno. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić czosnek i szparagi.

Szaszłyki z krewetkami i ananasem miniatura

Szaszłyki z krewetkami i ananasem

Krewetki oczyścić i włożyć do miski. Dodać oliwę, sok z limonki, syrop z agawy lub miód, starty na tarce czosnek, łyżkę posiekanej kolendry, sól, pieprz, paprykę słodką i płatki chili. Odstawić na 30 minut.

Naleśniki szpinakowe na słodko

Szpinakowe naleśniki na słodko

aja, słodzidło i szpinak blendujemy. Wlewamy do miski z mąką, mlekiem, solą i miksujemy na gładką masę. Patelnię mocno rozgrzewamy, delikatnie natłuszczamy (najlepiej wylać odrobinę tłuszczu i przetrzeć np. ręcznikiem papierowym) i partiami smażymy naleśniki (z obu stron).

Łosoś pieczony z ziemniaczkami i sałatką miniatura

Łosoś pieczony z ziemniaczkami i sałatką

Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Wymieszać z oliwą (lub olejem), tymiankiem, rozmarynem i słodką papryką. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 35 minut w 200C.