Sałaka z łososiem, fasolą, awokado i dodatkami
Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka, pomidory suszone i cebulkę pokroić w kostkę, pomidorki koktajowe poprzekrajać na połówki. Fasolę odcedzić.
Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka, pomidory suszone i cebulkę pokroić w kostkę, pomidorki koktajowe poprzekrajać na połówki. Fasolę odcedzić.
Jednogarnkowe danie z kurczakiem, marchewką, ziemniakami i cukinią to pomysł na szybki, pyszny i sycący obiad. To takie danie z cyklu „robi się samo”. Spróbuj! Warto 🙂
Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka i cebulkę pokroić w kostkę, pomidorki poprzekrajać na połówki. Mozzarellę i fasolę odcedzić. Łososia podzielić na mniejsze cząstki.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę pokrojoną na mniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Na maśle zeszklić drobno posiekaną cebulkę. Dodać śmietankę, sok z cytryny oraz musztardę i kurkumę
Masło posiekać, wrzucić do miski z mąką, dodać jajo i wyrobić ciasto. Formę do tarty posmarować lekko masłem, wylepić ją ciastem (można rozwałkować i wyłożyć, ale mi było wygodniej wylepiać po kawałku). Ponakłuwać widelcem i przełożyć do lodówki na 30 minut
Masło posiekać, wrzucić do miski z mąką, dodać jajo i wyrobić ciasto. Formę do tarty posmarować lekko masłem, wylepić ją ciastem (można rozwałkować i wyłożyć, ale mi było wygodniej wylepiać po kawałku). Ponakłuwać widelcem i przełożyć do lodówki na 30 minut