Wskazówki
25 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
563 kcal \ B-40 g \ T-41 g \ W-10 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Dorsz, filet – 400 g (4 sztuki)
- Masło – 20 g (2 łyżki)
- Cebula – 120 g (1 sztuka)
- Śmietana 30% – 200 g (1 opakowanie)
- Sok z cytryny – 30 g (5 łyżek)
- Musztarda francuska – 10 g (1 łyżeczka)
- Musztarda rosyjska – 10 g (1 łyżeczka)
- Kurkuma – 1/2 łyżeczki
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smaku
Przygotowanie
W naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę pokrojoną na mniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Na maśle zeszklić drobno posiekaną cebulkę. Dodać śmietankę, sok z cytryny oraz musztardę i kurkumę. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Powstały sos wylać na rybę i piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 15-17 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.