Ryba w sosie cytrynowo-musztardowym

5/5 - (Ocen: 3)
Ryba w sosie cytrynowo-musztardowym

Wskazówki

25 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
563 kcal \ B-40 g \ T-41 g \ W-10 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Dorsz, filet – 400 g (4 sztuki)
  • Masło – 20 g (2 łyżki)
  • Cebula – 120 g (1 sztuka)
  • Śmietana 30% – 200 g (1 opakowanie)
  • Sok z cytryny – 30 g (5 łyżek)
  • Musztarda francuska – 10 g (1 łyżeczka)
  • Musztarda rosyjska – 10 g (1 łyżeczka)
  • Kurkuma – 1/2 łyżeczki
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Przygotowanie

W naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę pokrojoną na mniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Na maśle zeszklić drobno posiekaną cebulkę. Dodać śmietankę, sok z cytryny oraz musztardę i kurkumę. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Powstały sos wylać na rybę i piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 15-17 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 3)

Dodaj komentarz