Sałaka z łososiem, fasolą, awokado i dodatkami

Oceń
Sałaka z łososiem, fasolą, awokado i dodatkami

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
370 kcal \ B-21 g \ W-15 g \ T-25 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Rukola – 100g (4 garście)
  • Pomidorki koktajlowe – 160g
  • Zielony ogórek – 80g (1/2 sztuki)
  • Cebula czerwona – 20g (1/4 sztuki)
  • Fasola konserwowa – 60g (4 łyżki)
  • Suszone pomidory w oliwie – 28g (4 plasterki)
  • Awokado – 70g (1/2 sztuki)
  • Łosoś wędzony na gorąco – 125g (1 opakowanie)
  • Oliwa – 20g (2 łyżki)
  • Słonecznik, nasiona – 10g (1 łyżka)
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka, pomidory suszone i cebulkę pokroić w kostkę, pomidorki koktajlowe poprzekrajać na połówki. Fasolę odcedzić. Łososia podzielić na mniejsze cząstki. Osuszoną rukolę poukładać na talerzach, dorzucić dodatki, skropić oliwą, doprawić i posypać nasionami słonecznika.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz