Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
370 kcal \ B-21 g \ W-15 g \ T-25 g \ BŁ-6 g
Składniki
- Rukola – 100g (4 garście)
- Pomidorki koktajlowe – 160g
- Zielony ogórek – 80g (1/2 sztuki)
- Cebula czerwona – 20g (1/4 sztuki)
- Fasola konserwowa – 60g (4 łyżki)
- Suszone pomidory w oliwie – 28g (4 plasterki)
- Awokado – 70g (1/2 sztuki)
- Łosoś wędzony na gorąco – 125g (1 opakowanie)
- Oliwa – 20g (2 łyżki)
- Słonecznik, nasiona – 10g (1 łyżka)
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka, pomidory suszone i cebulkę pokroić w kostkę, pomidorki koktajlowe poprzekrajać na połówki. Fasolę odcedzić. Łososia podzielić na mniejsze cząstki. Osuszoną rukolę poukładać na talerzach, dorzucić dodatki, skropić oliwą, doprawić i posypać nasionami słonecznika.