Wskazówki
15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 448 kcal \ B-30 g \ T-30 g \ W-12 g \ BŁ-5 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 127 kcal \ B-9 g \ T-9 g \ W-3 g \ BŁ-1 g
Składniki
- roszponka – 3 garście (60 g)
- sałata lodowa – kilka liści (50 g)
- pomidorki koktajlowe – (160 g)
- ogórek zielony – 1/2 sztuki (80 g)
- cebula czerwona – 1/4 sztuki (20 g)
- fasola czerwona konser. – 4 łyżki (60 g)
- awokado – 1/2 sztuki (60 g)
- ser mozzarella, mini – kilka kulek (60 g)
- łosoś wędzony na gorąco – 1 opak. (125 g)
- oliwa – 2 łyżki (20 g)
- słonecznik, nasiona – 1 łyżka (10 g)
- sól i pieprz – do smaku
Przygotowanie
Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka i cebulkę pokroić w kostkę, pomidorki poprzekrajać na połówki. Mozzarellę i fasolę odcedzić. Łososia podzielić na mniejsze cząstki. Osuszoną sałatę poukładać na talerzach, dorzucić dodatki, skropić oliwą, doprawić i posypać nasionami słonecznika.