Sałatka z łososiem, mozzarellą, awokado i dodatkami

3,4/5 - (Ocen: 17)
Sałatka z łososiem, mozzarellą, awokado i dodatkami

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
450 kcal \ B-28 g \ W-15 g \ T-30 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Roszponka – 60g (3 garście)
  • Sałata lodowa – 50g (kilka liści)
  • Pomidorki koktajlowe – 160g
  • Zielony ogórek – 80g (1/2 sztuki)
  • Cebula czerwona – 20g (1/4 sztuki)
  • Fasola konserwowa – 60g (4 łyżki)
  • Awokado – 60g (1/2 sztuki)
  • Mozzarella mini – 60g (kilka kulek)
  • Łosoś wędzony na gorąco – 125g (1 opakowanie)
  • Oliwa – 20g (2 łyżki)
  • Słonecznik, nasiona – 10g (1 łyżka)
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka i cebulkę pokroić w kostkę, pomidorki poprzekrajać na połówki. Mozzarellę i fasolę odcedzić. Łososia podzielić na mniejsze cząstki. Osuszoną sałatę poukładać na talerzach, dorzucić dodatki, skropić oliwą, doprawić i posypać nasionami słonecznika.

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

3,4/5 - (Ocen: 17)

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00