
Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
450 kcal \ B-28 g \ W-15 g \ T-30 g \ BŁ-6 g
Składniki
- Roszponka – 60g (3 garście)
- Sałata lodowa – 50g (kilka liści)
- Pomidorki koktajlowe – 160g
- Zielony ogórek – 80g (1/2 sztuki)
- Cebula czerwona – 20g (1/4 sztuki)
- Fasola konserwowa – 60g (4 łyżki)
- Awokado – 60g (1/2 sztuki)
- Mozzarella mini – 60g (kilka kulek)
- Łosoś wędzony na gorąco – 125g (1 opakowanie)
- Oliwa – 20g (2 łyżki)
- Słonecznik, nasiona – 10g (1 łyżka)
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka i cebulkę pokroić w kostkę, pomidorki poprzekrajać na połówki. Mozzarellę i fasolę odcedzić. Łososia podzielić na mniejsze cząstki. Osuszoną sałatę poukładać na talerzach, dorzucić dodatki, skropić oliwą, doprawić i posypać nasionami słonecznika.