Sałatka z łososiem, mozzarellą, awokado i dodatkami

3.7/5 - (Ocen: 53)
Sałatka z łososiem, mozzarellą, awokado i dodatkami

Wskazówki

15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 448 kcal \ B-30 g \ T-30 g \ W-12 g \ BŁ-5 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 127 kcal \ B-9 g \ T-9 g \ W-3 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • roszponka – 3 garście (60 g)
  • sałata lodowa – kilka liści (50 g)
  • pomidorki koktajlowe – (160 g)
  • ogórek zielony – 1/2 sztuki (80 g)
  • cebula czerwona – 1/4 sztuki (20 g)
  • fasola czerwona konser. – 4 łyżki (60 g)
  • awokado – 1/2 sztuki (60 g)
  • ser mozzarella, mini – kilka kulek (60 g)
  • łosoś wędzony na gorąco – 1 opak. (125 g)
  • oliwa – 2 łyżki (20 g)
  • słonecznik, nasiona – 1 łyżka (10 g)
  • sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie

Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka i cebulkę pokroić w kostkę, pomidorki poprzekrajać na połówki. Mozzarellę i fasolę odcedzić. Łososia podzielić na mniejsze cząstki. Osuszoną sałatę poukładać na talerzach, dorzucić dodatki, skropić oliwą, doprawić i posypać nasionami słonecznika.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.7/5 - (Ocen: 53)

Dodaj komentarz