Krem „czekoladowy” z bananem
Wszystkie składniki przełożyć do misy blendera i zmiksować. Przelać do szklanki, schować na kilka minut do lodówki. Posypać liofilizowanymi truskawkami.
Wszystkie składniki przełożyć do misy blendera i zmiksować. Przelać do szklanki, schować na kilka minut do lodówki. Posypać liofilizowanymi truskawkami.
Banany zblendować z mlekiem roślinnym, miodem i kakao. Dodać nasiona chia, wymieszać i odstawić do lodówki na 2 godziny. Podawać z płatkami migdałów.
Szpinak i natkę pietruszki opłukać, kiwi, imbir i pomarańczę obrać. Wszystkie składniki wrzucić do misy blendera i zmiksować. W razie potrzeby dodać wodę.
Ziarna kakao wyłuskać (można je pominąć). Wszystkie składniki przełożyć do misy blendera i zmiskować na najwyższych obrotach. W razie potrzeby dolać więcej wody.
Koktajl można przygotować na dwa sposoby: zmiksować wszystkie składniki na raz, albo „pobawić się” chwilę dłużej i przygotować trójwarstwowy deser. Banany zblendować z mlekiem kokosowym i sokiem z cytryny.
Szpinak i natkę pietruszki opłukać, kiwi, banana i pomarańczę obrać. Wszystkie składniki wrzucić do misy blendera i zmiksować. W razie potrzeby dodać wodę.