Puree z dyni
Dynię (najlepiej hokkaido) umyć, pokroić na mniejsze kawałki, usunąć pestki i włókna. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200C (30-40 min). Odstawić do lekkiego przestudzenia.
Dynię (najlepiej hokkaido) umyć, pokroić na mniejsze kawałki, usunąć pestki i włókna. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200C (30-40 min). Odstawić do lekkiego przestudzenia.
Szpinak i łodygę selera opłukać, kiwi i pomarańczę obrać. Wszystkie składniki wrzucić do misy blendera i zmiksować. W razie potrzeby dodać wodę.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (przełożyć do miseczki umieszczonej w garnuszku z gorącą / gotującą się wodą). Mieszać do momentu aż się roztopi. Dodać chilli. Odstawić do lekkiego przestudzenia (czekolada powinna być nadal płynna).
Wszystkie składniki wrzucić do misy blendera i zmiksować na wysokich obrotach. Przelać do naczynia, ozdobić listkami mięty. Podawać od razu.
Szpinak opłukać, kiwi i ananasa obrać. Wszystkie składniki wrzucić do misy blendera i zmiksować. W razie potrzeby dodać wodę.
Wszystkie składniki wrzucić do misy blendera i zmiksować na wysokich obrotach. Przelać do naczynia, ozdobić pyłkiem. Podawać od razu.