Koktajl z truskawek, banana i mleka kokosowego
Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy, aż do uzyskania porządanej konsystencji – w razie potrzeby można dodać wodę.
Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy, aż do uzyskania porządanej konsystencji – w razie potrzeby można dodać wodę.
W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka). W razie potrzeby dolać wodę / rozcieńczone mleo roślinne (ok 100ml).
W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka).
Banana i truskawki (część odłożyć do ozdoby) zmiksować z mlekiem kokosowym. Wlać do miseczki. Na wierzchu ułożyć świeże owoce i przystroić.
Do mleka kakaowego dodać nasiona chia (25g), wymieszać i odstawić do lodówki na 2 godziny (w międzyczasie wymieszać kilka razy). Do mleka kokosowego dodać miód, nasiona (25g) i wanilię lub ekstrakt waniliowy. Odstawić do lodówki na dwie godziny, a w międzyczasie wymieszać kilka razy. Podawać z płatkami migdałów.
Wszystkie składniki wrzucić do misy blendera i zmiksować dokładnie. Dla uzyskania porządanej konsystencji można dolać wodę.