Waniliowo-kakaowy pudding chia

Oceń
Waniliowo-kakaowy pudding chia

Wskazówki

10 minut (+2h)  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
443 kcal \ B-9 g \ W-26 g \ T-37 g \ BŁ-11 g

Składniki

  • Nasiona chia – 50 g (1 porcja)
  • Mleczko kokosowe z kakao – 200 g (1 porcja)
  • Mleko kokosowe – 200 g (1 porcja)
  • Miód – 12 g (1 łyżeczka)
  • Migdały w płatkach – 10 g (1 łyżka)
  • Laska wanilii – 2 g (1 kawałek)

Przygotowanie

Do mleka kakaowego dodać nasiona chia (25g), wymieszać i odstawić do lodówki na 2 godziny (w międzyczasie wymieszać kilka razy). Do mleka kokosowego dodać miód, nasiona (25g) i wanilię lub ekstrakt waniliowy. Odstawić do lodówki na dwie godziny, a w międzyczasie wymieszać kilka razy. Podawać z płatkami migdałów.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz