Krewetki z makaronem, cukinią i pomidorkami
Na patelni rozgrzać oliwę i masło, wrzucić przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i papryczkę chili. Dorzucić oczyszczone krewetki, chwilę podsmażać. Wyjąć, dodać pokrojoną cukinię i połówki pomidorków.
Na patelni rozgrzać oliwę i masło, wrzucić przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i papryczkę chili. Dorzucić oczyszczone krewetki, chwilę podsmażać. Wyjąć, dodać pokrojoną cukinię i połówki pomidorków.
Zagotować wodę na makaron. Krewetki rozmrozić, oczyścić (usunąć pancerzyki, jelitka). Czosnek pokroić na plasterki, szparagi pokroić w poprzek na kawałki. Natkę pietruszki posiekać drobno. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić czosnek i szparagi.
Tortellini ugotować, odcedzić i przelać wodą. Rukolę i pomidorki przepłukać. Suszone pomidory, awokado i cebulę pokroić na kawałki. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić i skropić oliwą.
Tortellini ugotować, odcedzić i przelać wodą. Rukolę i pomidorki przepłukać. Suszone pomidory pokroić na kawałki. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić i skropić oliwą. Wyłożyć na talerze i posypać startym serem.
Mięso oczyścić i pokroić na kawałki. Wymieszać z mąką ziemniaczaną. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić starty na tarce imbir, posiekaną cebulkę i chwilę podsmażać. Dodać kurczaka i smażyć jeszcze chwilę.
Sałatka z tortellini to pomysł na pyszne danie do lunchboxa, na śniadanie, lekki obiad lub kolację. Robi się ją ekspresowo i zawsze smakuje! Pamiętaj: używaj świeżego tortellini. Jest w sklepowych lodówkach.