Sałatka z tortellini, suszonymi pomidorami i kukurydzą

Oceń
Sałatka z tortellini, suszonymi pomidorami i kukurydzą

Wskazówki

10 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
531 kcal \ B-20 g \ W-70 g \ T-19 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Tortellini z prosciutto i serem – 250g (1 opakowanie)
  • Rukola – 60g (3 garście)
  • Czerwona cebula – 30 g (1 kawałek)
  • Kukurydza z puszki – 60 g (3 łyżki)
  • Pomidorki koktajlowe – 200g (kilka sztuk)
  • Suszone pomidory – 28 g (4 sztuki)
  • Oliwa – 10g (1 łyżka)
  • Twardy ser, np. parmezan – 6g (1 łyżka)
  • Czarnuszka –  1 szczypta
  • Sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie

Tortellini ugotować, odcedzić i przelać wodą. Rukolę, kukurydzę i pomidorki przepłukać. Suszone pomidory i cebulę pokroić na kawałki. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić i skropić oliwą. Wyłożyć na talerze i posypać czarnuszką oraz startym serem.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz