Wskazówki
10 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
531 kcal \ B-20 g \ W-70 g \ T-19 g \ BŁ-3 g
Składniki
- Tortellini z prosciutto i serem – 250g (1 opakowanie)
- Rukola – 60g (3 garście)
- Czerwona cebula – 30 g (1 kawałek)
- Kukurydza z puszki – 60 g (3 łyżki)
- Pomidorki koktajlowe – 200g (kilka sztuk)
- Suszone pomidory – 28 g (4 sztuki)
- Oliwa – 10g (1 łyżka)
- Twardy ser, np. parmezan – 6g (1 łyżka)
- Czarnuszka – 1 szczypta
- Sól i pieprz – do smaku
Przygotowanie
Tortellini ugotować, odcedzić i przelać wodą. Rukolę, kukurydzę i pomidorki przepłukać. Suszone pomidory i cebulę pokroić na kawałki. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić i skropić oliwą. Wyłożyć na talerze i posypać czarnuszką oraz startym serem.