
Wskazówki
10 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
429 kcal \ B-17 g \ W-50 g \ T-17 g \ BŁ-2 g
Składniki
- Tortellini ze szpinakiem i ricottą – 250g (1 opakowanie)
- Rukola – 60g (3 garście)
- Pomidorki koktajlowe – 200g (kilka sztuk)
- Suszone pomidory – 28 g (4 sztuki)
- Oliwa – 10g (1 łyżka)
- Twardy ser, np. parmezan – 6g (1 łyżka)
- Sól i pieprz – do smaku
Przygotowanie
Tortellini ugotować, odcedzić i przelać wodą. Rukolę i pomidorki przepłukać. Suszone pomidory pokroić na kawałki. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić i skropić oliwą. Wyłożyć na talerze i posypać startym serem.
Często robię jako szybki obiad 🙂
Super! Faktycznie sprawdza się zarówno jako śniadanie, lunch jak i obiad 🙂 To takie danie uniwersalne 🙂