
Wskazówki
15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 470 kcal \ B-15 g \ T-23 g \ W-47 g \ BŁ-3 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 170 kcal \ B-5 g \ T-8 g \ W-17 g \ BŁ-1 g
Składniki
- tortellini z ricottą i szpinak. – 1 opak. (250 g)
- rukola – 3 garście (60 g)
- pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
- suszone pomidory – 4 sztuki (28 g)
- oliwa – 1 łyżka (10 g)
- ser parmezan, tarty – 1 łyżka (6 g)
Przygotowanie
Tortellini ugotuj, odcedź i przelej wodą. Rukolę i pomidorki umyj. Suszone pomidory pokrój na kawałki. Wszystkie składniki wymieszaj, dopraw i skrop oliwą. Wyłóż na talerze i posyp startym serem.
Sałatka z tortellini to pomysł na pyszne danie do lunchboxa, na śniadanie, lekki obiad lub kolację. Robi się ją ekspresowo i zawsze smakuje! Pamiętaj: używaj świeżego tortellini. Jest w sklepowych lodówkach.
Często robię jako szybki obiad 🙂
Super! Faktycznie sprawdza się zarówno jako śniadanie, lunch jak i obiad 🙂 To takie danie uniwersalne 🙂