Łosoś w Pistacjach

4/5 - (Ocen: 6)
Łosoś w pistacjach

Wskazówki

20 minut
3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji z dodatkami: 630 kcal \ B-36 g \ T-30 g \ W-52 g \ BŁ-7 g
Wartość odżywcza 1 porcji bez dodatków: 312 kcal \ B-29 g \ T-22 g \ W-1 g \ BŁ-0 g
Wartość odżywcza 100 g łososia: 213 kcal \ B-20 g \ T-15 g \ W-1 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Łosoś, filet – 2 sztuki (400 g)
  • Ser grana padano, tarty – 2 łyżeczki (10 g)
  • Pistacje – 1 garść (15 g)
  • Pietruszka, natka – 1 łyżka (12 g)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Sok z cytryny – 1 łyżeczka (3 g)

Przykładowe dodatki

Przygotowanie

  1. Łososia podziel na kawałki. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
  2. Pistacje zmiel lub posiekaj drobno. Do miski przesyp posiekaną natkę pietruszki, ser oraz pistacje. Wymieszaj i wyłóż na łososiu.
  3. Piecz w 190C przez 15-17 minut. Podawaj z dodatkami.

Łosoś w pistacjach to efektowne danie, które sprawdzi się podczas spotkań w większym gronie 🙂 Pysznie smakuje i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Bardzo polecam!

Wymieszanie składników
Przyprawianie łososia
Łosoś w pistacjach do pieczenia

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4/5 - (Ocen: 6)

Dodaj komentarz