Print Friendly, PDF & Email

Sałatka z pieczonym łososiem

Wskazówki

15 minut  2 porcje
1 porcja to: 186 kcal \ B-8 g \ W-7 g \ T-15 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
  • Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
  • Mix sałat – 20 g (1 garść)
  • Pomidor – 170 g (1 średnia sztuka)
  • Cebula czerwona – 52 g (1/2 sztuki)
  • Łosoś surowy – 50 g (1/2 sztuki)
  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków

Przygotowanie

Łososia upiec w folii (według tego przepisu). Ziarna słonecznika uprażyć na patelni. Cebulę obrać i pokroić w półtalarki. Pomidora pokroić w kostkę. Sałatę opłukać, przełożyć do miski. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i ulubionymi przyprawami (u mnie zioła prowansalskie). Przełożyć do naczyń. Łososia rozdrobnić delikatnie i położyć na sałacie. Posypać prażonymi ziarnami słonecznika.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00