Pieczony Łosoś z Warzywami

4.3/5 - (Ocen: 3)
Pieczony łosoś z warzywami

Wskazówki

15+40 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 508 kcal \ B-28 g \ T-22 g \ W-45 g \ BŁ-11 g

Składniki

  • Łosoś, filet – 2 sztuki (400 g)
  • Burak surowy – 4 sztuki (420 g)
  • Ziemniak – 8 sztuk (680 g)
  • Marchew – 4 sztuki (280 g)
  • Pietruszka, korzeń – 4 sztuki (320 g)
  • Oliwa – 3 łyżki (30 g)
  • Tymianek suszony – 1 szczypta
  • Rozmaryn, suszony – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Koperek – 1 łyżeczka

Przygotowanie

  1. Łososia oczyść, pokrój na mniejsze kawałki i wyłóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu połóż plasterki cytryny i koperek. Dopraw do smaku.
  2. Warzywa obierz i pokrój na kształt frytek. Wymieszaj z oliwą i przyprawami. Wyłóż na papierze do pieczenia i piecz w 200C przez 40 minut. 15 minut przed końcem pieczenia wstaw rybę.

Pieczony łosoś z warzywami to jeden z moich ulubionych obiadów. Wystarczy kilka minut i posiłek robi się sam. Warzywa możesz wymieniać dowolnie, w zależności od sezonu i zawsze będzie smacznie 🙂

Oceń przepis

4.3/5 - (Ocen: 3)

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00