Obłędny pudding z tapioki z mango i truskawkami

Obłędny pudding z tapioki z mango i truskawkami

W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka). W razie potrzeby dolać wodę / rozcieńczone mleo roślinne (ok 100ml).

Szparagi w szynce parmeńskiej z jajami sadzonymi miniatura

Szparagi w szynce parmeńskiej z jajami sadzonymi

Szparagi oczyścić i przesmażyć chwilę na patelni. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić na cztery części, każdą
zawinąć w szynkę parmeńską (po 2 plasterki) i przesmażyć jeszcze raz (do zrumienienia szynki). Obok usmażyć jaja. Podawać z ulubioną sałatką (u mnie sałatka z pomidorków, ogórka, awokado, czerwonej cebuli z duzą ilością przypraw i oliwą).

Smoothie bowl

Smoothie bowl

Mleko zmiksować z wiśniami i malinami. Smoothie przelać do miski. Na wiierzchu ułożyć pokrojone truskawki, borówki, pyłek pszczeli, wiórki kokosowe i chia.

Omlet czekoladowy z bananem i masłem migdałowym

Omlet czekoladowy z bananem i masłem migdałowym

Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy erytrol i ubijamy na najwyższych obrotach przez ok 1 min.. Dodajemy mąkę ryżową, kakao, żółtka i sól. Miksujemy, ale na najmniejszych obrotach. Na patelnię dajemy odrobinę oleju i przecieramy ręcznikiem papierowym, tak aby była delikatnie natłuszczona.

Owsianka czekoladowa z owocami

Owsianka czekoladowa z owocami

Mleko wlewamy do garnka, dosypujemy płatki owsiane, kakao i zagotowujemy. Dodajemy mrożone maliny, wiórki kokosowe i gotujemy na wolnym ogniu przez 5-7 minut (jeśli będzie za mało mleka, można go jeszcze dolać, bądź zastąpić wodą). Płatki przekładamy do miseczek, przystrajamy owocami, chia i pyłkiem pszczelim.

Curry z kurczakiem i warzywami

Curry z kurczakiem i warzywami

Czosnek i imbir oczyścić, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Kurczaka umyć, oczyścić z błonek, pokroić w kostkę. Mięso wymieszać z pastą curry (tak aby każdy kawałek był nią otoczony). Posolić. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić ibir z czosnkiem i chwilę przesmażyć.