
Wskazówki
45 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
475 kcal \ B-4 g \ W-42 g \ T-36 g \ BŁ-2 g
Składniki
- Perełki z tapioki – 30 g (1 porcja)
- Mleko kokosowe – 300 g (1 porcja)
- Laska wanilii – 2 g (1 kawałek)
- Mango – 200 g (1/2 sztuki)
- Mięta – 3 g (1 łyżeczka)
- Truskawki – 50 g (1 garść)
Przygotowanie
W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka). W razie potrzeby dolać wodę / rozcieńczone mleo roślinne (ok 100ml).Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia.
Mango obrać, zmiksować na mus, przełożyć na zastygniętą masę, przyozdobić pokrojonymi truskawkami i miętą.
Jak to pysznie wygląda!!! 🙂
Jeszcze lepiej smakuje 😉