Obłędny pudding z tapioki z mango i truskawkami

5/5 - (Ocen: 1)
Obłędny pudding z tapioki z mango i truskawkami

Wskazówki

45 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
475 kcal \ B-4 g \ W-42 g \ T-36 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Perełki z tapioki – 30 g (1 porcja)
  • Mleko kokosowe – 300 g (1 porcja)
  • Laska wanilii – 2 g (1 kawałek)
  • Mango – 200 g (1/2 sztuki)
  • Mięta – 3 g (1 łyżeczka)
  • Truskawki – 50 g (1 garść)

Przygotowanie

W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka). W razie potrzeby dolać wodę / rozcieńczone mleo roślinne (ok 100ml).Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia.
Mango obrać, zmiksować na mus, przełożyć na zastygniętą masę, przyozdobić pokrojonymi truskawkami i miętą.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

2 komentarze do “Obłędny pudding z tapioki z mango i truskawkami”

Dodaj komentarz