Print Friendly, PDF & Email

Obłędny pudding z tapioki z mango i truskawkami

Wskazówki

45 minut  2 porcje
1 porcja to: 475 kcal \ B-4 g \ W-42 g \ T-36 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Perełki z tapioki – 30 g (1 porcja)
  • Mleko kokosowe – 300 g (1 porcja)
  • Laska wanilii – 2 g (1 kawałek)
  • Mango – 200 g (1/2 sztuki)
  • Mięta – 3 g (1 łyżeczka)
  • Truskawki – 50 g (1 garść)

Przygotowanie

W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka). W razie potrzeby dolać wodę / rozcieńczone mleo roślinne (ok 100ml).Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia.
Mango obrać, zmiksować na mus, przełożyć na zastygniętą masę, przyozdobić pokrojonymi truskawkami i miętą.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaMajka Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Majka
Gość
Majka

Jak to pysznie wygląda!!! 🙂

Item added to cart.
0 items - 0,00