Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
461 kcal \ B-29 g \ W-16 g \ T-29 g \ BŁ-4 g
Składniki
- Masło klarowane – 5 g (1 łyżeczka)
- Szparagi – 380 g (1 pęczek)
- Szynka parmeńska – 80 g (8 plasterków)
- Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
- Awokado – 140 g (1 sztuka)
- Cebula czerwona – 30 g (1/2 sztuki)
- Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
- Sałata lodowa – 40 g (4 liście)
- Ogórek zielony – 120 g (1 średnia sztuka)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Szparagi oczyścić i przesmażyć chwilę na patelni. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić na cztery części, każdą
zawinąć w szynkę parmeńską (po 2 plasterki) i przesmażyć jeszcze raz (do zrumienienia szynki). Obok usmażyć jaja. Podawać z ulubioną sałatką (u mnie sałatka z pomidorków, ogórka, awokado, czerwonej cebuli z duzą ilością przypraw i oliwą).