Omlet czekoladowy z bananem i masłem migdałowym

Omlet czekoladowy z bananem i masłem migdałowym

Wskazówki

10 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
503 kcal \ B-24 g \ W-48 g \ T-30 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Mąka ryżowa – 20 g (2 łyżki)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Banan – 60 g (1/2 sztuki)
  • Migdały – 12 g (1 łyżka)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
  • Masło migdałowe – 20 g (1 łyżka)
  • Pyłek pszczeli – 5 g (1 łyżeczka)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy erytrol i ubijamy na najwyższych obrotach przez ok 1 min.. Dodajemy mąkę ryżową, kakao, żółtka i sól. Miksujemy, ale na najmniejszych obrotach. Na patelnię dajemy odrobinę oleju i przecieramy ręcznikiem papierowym, tak aby była delikatnie natłuszczona. Ciasto wylewamy na patelnię i smażymy tak długo, aż wierzch delikatnie się zetnie. Najlepiej robić to pod przykrywką 🙂 Przewracamy omlet i chwilę jeszcze smażymy. Przekładamy delikatnie na talerz. Smarujemy masłem migdałowym, układamy plasterki banana, posypujemy migdałami, pyłkiem pszczelim (opcjonalnie) i wiórkami kokosowymi.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marcin
Marcin
4 lat temu

Omlet czekoladowy a w przepisie nic ani czekolady ani kakao? Skąd kolor omletu taki ?

Item added to cart.
0 items - 0,00