Print Friendly, PDF & Email

Omlet czekoladowy z bananem i masłem migdałowym

Wskazówki

10 minut  1 porcja
1 porcja to: 503 kcal \ B-24 g \ W-48 g \ T-30 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Mąka ryżowa – 20 g (2 łyżki)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Banan – 60 g (1/2 sztuki)
  • Migdały – 12 g (1 łyżka)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
  • Masło migdałowe – 20 g (1 łyżka)
  • Pyłek pszczeli – 5 g (1 łyżeczka)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy erytrol i ubijamy na najwyższych obrotach przez ok 1 min.. Dodajemy mąkę ryżową, kakao, żółtka i sól. Miksujemy, ale na najmniejszych obrotach. Na patelnię dajemy odrobinę oleju i przecieramy ręcznikiem papierowym, tak aby była delikatnie natłuszczona. Ciasto wylewamy na patelnię i smażymy tak długo, aż wierzch delikatnie się zetnie. Najlepiej robić to pod przykrywką 🙂 Przewracamy omlet i chwilę jeszcze smażymy. Przekładamy delikatnie na talerz. Smarujemy masłem migdałowym, układamy plasterki banana, posypujemy migdałami, pyłkiem pszczelim (opcjonalnie) i wiórkami kokosowymi.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaMarcin Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Marcin
Gość
Marcin

Omlet czekoladowy a w przepisie nic ani czekolady ani kakao? Skąd kolor omletu taki ?

Item added to cart.
0 items - 0,00