Jaglanka z malinami, kiwi i bananem

Jaglanka z malinami, kiwi i bananem

Kaszę ugotować w mleku kokosowym (podprażyć na suchej patelni, przelać zimną wodą, a następnie wrzątkiem. Przełozyć do garnuszka, zalać mlekiem i gotować). Wymieszać z nasionami chia i miodem. Przełożyć do miseczki. Podawać z owocami.

Pudding chia z musem z mango

Pudding chia z musem z mango

Banana zmiksować z mlekiem kokosowym, dodać nasiona chia i wymieszać. Odstawić na 15 minut i ponownie wymieszać. Przełożyć do lodówki. Po 2h wyciągnąć. Mango obrać i zblendować. Do pucharków nakładać naprzemiennie mus i pudding.

Kurczak w sosie curry

Kurczak w sosie curry

Kurczaka umyć, oczyścić z błonek, pokroić w kostkę. Mięso wymieszać z pastą curry (tak aby każdy kawałek był nią otoczony). Posolić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić kurczaka i smażyć do ścięcia białka (aż mięso straci różowy kolor). Wlać mleko kokosowe i zagotować.

Obłędna bita śmietana kokosowa z owocami

Obłędna bita śmietana kokosowa z owocami

Mleko kokosowe mocno schłodzić, aby oddzielić warstwę mleka od śmietanki. Delikatnie zebrać śmietankę (płyn można w późniejszym czasie dodać do smoothie), przełożyć do miski i ubijać na najwyższych obrotach przez około 3 minuty – aż stanie się delikatna i puszysta.

Zdrowy krem czekoladowy

Zdrowy krem czekoladowy

Zmiksować bardzo dojrzałe awokado, rozpuszczony olej kokosowy, banany, kakao, wiórki kokosowe i miód. Przełożyć do naczyń i przyozdobić malinami.

Pieczone pstrągi z warzywami

Pieczone pstrągi z warzywami

Warzywa rozmrozić. Ryby opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i delikatnie skropić sokiem z cytryny. Pstrągi ponacinać nożem po jednej stronie, natrzeć oliwą, doprawić rozmarynem, solą oraz pieprzem. Do środka włożyć po ząbku czosnku, oraz po plasterku cytryny. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.