Zupa tajska z krewetkami miniatura

Zupa tajska z krewetkami

W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną papryczkę chili (pozbyć się pestek), pastę curry, starty imbir, czosnek i drobno pokrojoną dymkę. Podsmażać ok 2-3 minuty.

Ekspresowy makaron z tuńczykiem i kukurydzą

Ekspresowy makaron z tuńczykiem i kukurydzą

Makaron ugotować. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka oraz kukurydzę. Smażyć na małym ogniu przez kilka minut. Doprawić pieprzem i oregano, a następnie wymieszać z makaronem. Dodać starty na tarce ser żółty.

Placuszki proteinowe z bananem

Placuszki proteinowe z bananem

Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, białko, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym. Podawać z ulubionymi dodatkami – u mnie były to owoce.

Curry z kurczaka i dyni

Curry z kurczaka i dyni

Mięso pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Dodać starty na tarce czosnek, imbir, pastę curry, kurkumę, doprawić solą i pieprzem. Odstawić. Dynię oczyścić, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, włożyć pokrojoną w kostkę cebulę, dynię i smażyć około 5 min.

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i brokułem

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i brokułem

Makaron ugotować al dente. Brokuły podzielić na różyczki i obgotować w lekko osolonej wodzie. Mięso pokroić w kostkę, doprawić curry, papryką słodką, solą i przesmażyć na maśle klarowanym. Pod koniec smażenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.