Print Friendly, PDF & Email

Curry z kurczaka i dyni

Wskazówki

30 minut  2 porcje
1 porcja to: 513 kcal \ B-29 g \ W-25 g \ T-35 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Filet z kurczaka – 200 g (1 sztuka)
  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Cebula – 50 g (1/2 sztuki)
  • Dynia hokkaido – 300 g (1 kawałek)
  • Olej kokosowy – 10 g (1 łyżka)
  • Mleko kokosowe – 200 g (1 szklanka)
  • Nerkowce – 20 g (1 garść)
  • Limonka – 50 g (1/2 sztuki)
  • Kurkuma – 1/2 łyżeczki
  • Czerwona pasta curry – 20 g (1 łyżka)
  • Imbir świeży – 10 g (2 cm kawałek)

Przygotowanie

Mięso pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Dodać starty na tarce czosnek, imbir, pastę curry, kurkumę, doprawić solą i pieprzem. Odstawić. Dynię oczyścić, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, włożyć pokrojoną w kostkę cebulę, dynię i smażyć około 5 min. (co jakiś czas mieszając). Dodać kurczaka i smażyć przez kilka minut. Wlać mleko kokosowe, zagotować. Doprawić do smaku solą. Podawać z ryżem (jaśminowy pasuje idealnie) i limonką. Posypać nerkowcami (można je pominąć).

*kaloryczność podana jest dla posiłku bez ryżu 🙂

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

6
Dodaj komentarz

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaMariaWeronikaKarolina Jastrżębska Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Maria
Gość
Maria

Nie mam w domu dyni, czy mogę użyć batata?

Weronika
Gość
Weronika

Mam wszystkie składniki 😉 Biorę się do pracy!

Karolina Jastrżębska
Gość
Karolina Jastrżębska

Przepyszne 😉

Item added to cart.
0 items - 0,00