Tortilla z kurczakiem i warzywami

Oceń
Tortilla z kurczakiem i warzywami

Wskazówki

20 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
467 kcal \ B-32 g \ W-44 g \ T-19 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Tortilla – 60 g (1 placek)
  • Jogurt naturalny – 20 g (1 łyżka)
  • Majonez – 10 g (1 łyżeczka)
  • Czosnek – 2 g (1/2 ząbka)
  • Szpinak – 25 g (1 garść)
  • Pomidorki koktajlowe – 80 g (4 sztuki)
  • Ogórek zielony – 50 g (1 kawałek)
  • Papryka czerwona – 35 g (1 kawałek)
  • Cebula czerwona – 15 g (1 kawałek)
  • Papryka żółta – 35 g (1/4 sztuki)
  • Filet z kurczaka – 100 g (1 porcja)
  • Masło klarowane – 5 g (1 łyżeczka)
  • Papryka słodka – 1 szczypta
  • Papryka ostra – 1 szczypta

Przygotowanie

Kurczaka pokroić w paski, doprawić papryką słodką, ostrą (lub innymi ulubionymi przyprawami). Przesmażyć na maśle. Posolić i wystudzić. Placek tortilli podgrzać na patelni, posmarować jogurtem naturalnym wymieszanym z majonezem i ząbkiem czosnku (można go pominąć). Pomidorki poprzekrajać. Ogórka, cebulę i paprykę pokroić w paski. Na placku ułożyć szpinak, paski kurczaka,warzywa, zawinąć w roladkę, przekroić na pół i schować do pudełka. Zjeść ze smakiem.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

3 komentarze do “Tortilla z kurczakiem i warzywami”

Dodaj komentarz