Ekspresowy makaron z tuńczykiem i kukurydzą

Ekspresowy makaron z tuńczykiem i kukurydzą

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
485 kcal \ B-35 g \ W-65 g \ T-9 g \ BŁ-8 g

Składniki

  • Makaron pełnoziarnisty penne – 150 g (2 szklanki)
  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Cebula – 90 g (1 sztuka)
  • Tuńczyk w sosie własnym – 150 g (1 puszka)
  • Kukurydza konserwowa – 90 g (6 łyżek)
  • Ser żółty – 20 g (1 plaster)
  • Oregano – 1 łyżeczka
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Makaron ugotować. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka oraz kukurydzę. Smażyć na małym ogniu przez kilka minut. Doprawić pieprzem i oregano, a następnie wymieszać z makaronem. Dodać starty na tarce ser żółty.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00