Print Friendly, PDF & Email

Ekspresowy makaron z tuńczykiem i kukurydzą

Wskazówki

15 minut  2 porcje
1 porcja to: 485 kcal \ B-35 g \ W-65 g \ T-9 g \ BŁ-8 g

Składniki

  • Makaron pełnoziarnisty penne – 150 g (2 szklanki)
  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Cebula – 90 g (1 sztuka)
  • Tuńczyk w sosie własnym – 150 g (1 puszka)
  • Kukurydza konserwowa – 90 g (6 łyżek)
  • Ser żółty – 20 g (1 plaster)
  • Oregano – 1 łyżeczka
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Makaron ugotować. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka oraz kukurydzę. Smażyć na małym ogniu przez kilka minut. Doprawić pieprzem i oregano, a następnie wymieszać z makaronem. Dodać starty na tarce ser żółty.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00