Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
485 kcal \ B-35 g \ W-65 g \ T-9 g \ BŁ-8 g
Składniki
- Makaron pełnoziarnisty penne – 150 g (2 szklanki)
- Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
- Cebula – 90 g (1 sztuka)
- Tuńczyk w sosie własnym – 150 g (1 puszka)
- Kukurydza konserwowa – 90 g (6 łyżek)
- Ser żółty – 20 g (1 plaster)
- Oregano – 1 łyżeczka
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Makaron ugotować. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka oraz kukurydzę. Smażyć na małym ogniu przez kilka minut. Doprawić pieprzem i oregano, a następnie wymieszać z makaronem. Dodać starty na tarce ser żółty.