Sałatka z arbuza, fety, szpinaku i borówek
Arbuza i ser feta kroimy w kostkę. Z miodu, oliwy i soku z limonki przygotowujemy dressing. Łączymy szpinak, borówki, arbuz i ser feta, polewamy dressingiem i posypujemy świeżą miętą oraz pieprzem.
Arbuza i ser feta kroimy w kostkę. Z miodu, oliwy i soku z limonki przygotowujemy dressing. Łączymy szpinak, borówki, arbuz i ser feta, polewamy dressingiem i posypujemy świeżą miętą oraz pieprzem.
Rybę podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy, solimy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Czosnek kroimy drobno, por kroimy w talarki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie (uważamy żeby czosnek się nie przypalił). Gdy por się zeszkli dodajemy śmietankę wymieszaną z jogurtem naturalnym, pokrojonym serkiem i przyprawami.
Jajka rozbić w miseczce, dodać rozkruszony twaróg, drobno posiekany ząbek czosnku, oraz pomidory suszone. Szpinak rozmrozić i dokładnie odcisnąć wodę. Dodać do reszty składników, doprawić i dokładnie wymieszać. Masę wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, a na wierzchu ułożyć plasterki pomidora. Piec przez 25 minut w temp 180C.
Brzoskwinię przekroić na pół. Jedną połowę pokroić w kostkę, drugą zostawić do przyozdobienia owsianki. Do mleka dodać pokrojoną brzoskwinię, płatki oraz wiórki kokosowe i zagotować. Przełożyć wszystko do miseczki.
Wszystkie owoce obrać, podzielić na cząstki, umieścić w blenderze, dodać miętę i sok z cytryny, a następnie zmiksować na gładką masę. Dodać wody dla uzyskania porządanej konsystencji. Przelać do szklanek i przyozdobić miętą.
Mleko wlewamy do garnka, dosypujemy płatki owsiane i zagotowujemy. Dodajemy pokrojonego banana oraz maliny, mieszamy i przekładamy do miseczki. Posypujemy startą ciemną czekoladą.