Sałatka z arbuza, fety, szpinaku i borówek

Oceń
Sałatka z arbuza, fety, szpinaku i borówek

Wskazówki

10 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
301 kcal \ B-11 g \ W-33 g \ T-16 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Sok z limonki – 12 g (2 łyżki)
  • Mięta – 3 g (1 łyżeczka)
  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Miód – 25 g (1 łyżka)
  • Borówki – 100 g (2 garści)
  • Szpinak – 50 g (2 garści)
  • Ser feta – 100 g (1/2 kostki)
  • Arbuz – 350 g (1/8 sztuki)
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Arbuza i ser feta kroimy w kostkę. Z miodu, oliwy i soku z limonki przygotowujemy dressing. Łączymy szpinak, borówki, arbuz i ser feta, polewamy dressingiem i posypujemy świeżą miętą oraz pieprzem.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz