Wskazówki
10 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
301 kcal \ B-11 g \ W-33 g \ T-16 g \ BŁ-3 g
Składniki
- Sok z limonki – 12 g (2 łyżki)
- Mięta – 3 g (1 łyżeczka)
- Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
- Miód – 25 g (1 łyżka)
- Borówki – 100 g (2 garści)
- Szpinak – 50 g (2 garści)
- Ser feta – 100 g (1/2 kostki)
- Arbuz – 350 g (1/8 sztuki)
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Arbuza i ser feta kroimy w kostkę. Z miodu, oliwy i soku z limonki przygotowujemy dressing. Łączymy szpinak, borówki, arbuz i ser feta, polewamy dressingiem i posypujemy świeżą miętą oraz pieprzem.