Frittata ze szpinakiem

Oceń
Frittata ze szpinakiem

Wskazówki

30 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
378 kcal \ B-37 g \ W-21 g \ T-17 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Suszone pomidory w oliwie – 21 g (3 plastry)
  • Ser twarogowy półtłusty – 100 g (1/2 kostki)
  • Szpinak – 100 g (1/2 opakowania)
  • Pomidor – 170 g (1 średnia sztuka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Zioła prowansalskie – 1 szczypta

Przygotowanie

Jajka rozbić w miseczce, dodać rozkruszony twaróg, drobno posiekany ząbek czosnku, oraz pomidory suszone. Szpinak rozmrozić i dokładnie odcisnąć wodę. Dodać do reszty składników, doprawić i dokładnie wymieszać. Masę wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, a na wierzchu ułożyć plasterki pomidora. Piec przez 25 minut w temp 180C.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz