Wskazówki
30 minut 1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
378 kcal \ B-37 g \ W-21 g \ T-17 g \ BŁ-5 g
Składniki
- Czosnek – 5 g (1 ząbek)
- Suszone pomidory w oliwie – 21 g (3 plastry)
- Ser twarogowy półtłusty – 100 g (1/2 kostki)
- Szpinak – 100 g (1/2 opakowania)
- Pomidor – 170 g (1 średnia sztuka)
- Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
- Zioła prowansalskie – 1 szczypta
Przygotowanie
Jajka rozbić w miseczce, dodać rozkruszony twaróg, drobno posiekany ząbek czosnku, oraz pomidory suszone. Szpinak rozmrozić i dokładnie odcisnąć wodę. Dodać do reszty składników, doprawić i dokładnie wymieszać. Masę wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, a na wierzchu ułożyć plasterki pomidora. Piec przez 25 minut w temp 180C.