Print Friendly, PDF & Email

Frittata ze szpinakiem

Wskazówki

30 minut  1 porcja
1 porcja to: 378 kcal \ B-37 g \ W-21 g \ T-17 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Suszone pomidory w oliwie – 21 g (3 plastry)
  • Ser twarogowy półtłusty – 100 g (1/2 kostki)
  • Szpinak – 100 g (1/2 opakowania)
  • Pomidor – 170 g (1 średnia sztuka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Zioła prowansalskie – 1 szczypta

Przygotowanie

Jajka rozbić w miseczce, dodać rozkruszony twaróg, drobno posiekany ząbek czosnku, oraz pomidory suszone. Szpinak rozmrozić i dokładnie odcisnąć wodę. Dodać do reszty składników, doprawić i dokładnie wymieszać. Masę wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, a na wierzchu ułożyć plasterki pomidora. Piec przez 25 minut w temp 180C.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00