Złote mleko
Z kurkumy i odrobiny wody przygotować pastę (podgrzewać przez chwilę). Dodać mleko kokosowe, pieprz, chili, starty imbir, miód. Podgrzać.
Z kurkumy i odrobiny wody przygotować pastę (podgrzewać przez chwilę). Dodać mleko kokosowe, pieprz, chili, starty imbir, miód. Podgrzać.
Jaja zmiksować z ksylitolem. Dodać mleko kokosowe, przesianą mąkę, sodę i zmiksować ponownie. W razie potrzeby dolać wodę. Na patelni rozgrzać olej kokosowy – nadmiar wlać do ciasta i wymieszać. Ciasto wlewać małymi porcjami na patelnię. Smażyć ok 1-2 min z każdej strony.
Schab rozbijamy delikatnie i przekładamy do garnka. Pomidory przekładamy do garnka, dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku, ocet i przyprawy. Zagotowujemy i zalewamy schab. Dusimy pod przykryciem 30-45 min (aż mięso zmięknie).
Banana obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do misy blendera. Dorzucamy maliny i mleko (mleko wcześniej należy wstrząsnąć, aby wymieszać zawartość opakowania). Miksujemy na gładką masę. Można dodać ksylitol dla smaku.
Maliny i miód wrzucić do rondelka i dusić na małym ogniu (aż powstanie gęsty sos). Można później przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. Wiórki kokosowe zmielić na mąkę. Rozpuścić olej kokosowy z czekoladą.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić ząbek czosnku (ja go nie siekałam, a jedynie zmiażdżyłam nożem). Kiedy zacznie nabierać lekko żółtawego koloru, dołożyć szpinak. Dusić.