Wskazówki
20 minut 1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
402 kcal \ B-40 g \ W-6 g \ T-25 g \ BŁ-2 g
Składniki
- Polędwica wołowa – 150 g (1 porcja)
- Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
- Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
- Czosnek – 5 g (1 ząbek)
- Szpinak – 100 g (1/2 opakowania)
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić ząbek czosnku (ja go nie siekałam, a jedynie zmiażdżyłam nożem). Kiedy zacznie nabierać lekko żółtawego koloru, dołożyć szpinak. Dusić.
Na drugiej patelni podsmażyć na maśle wołowinę pokrojoną w cienkie plastry. Kiedy straci różowy kolor, na patelnię wrzucić podduszony szpinak. Całość odgarnąć na bok patelni i wybić jajo (tak by powstało sadzone). Doprawić do smaku.