Wołowina z duszonym szpinakiem i jajko sadzone

Oceń
Wołowina z duszonym szpinakiem i jajko sadzone

Wskazówki

20 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
402 kcal \ B-40 g \ W-6 g \ T-25 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Polędwica wołowa – 150 g (1 porcja)
  • Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
  • Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Szpinak – 100 g (1/2 opakowania)
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Na patelni rozgrzać masło, wrzucić ząbek czosnku (ja go nie siekałam, a jedynie zmiażdżyłam nożem). Kiedy zacznie nabierać lekko żółtawego koloru, dołożyć szpinak. Dusić.
Na drugiej patelni podsmażyć na maśle wołowinę pokrojoną w cienkie plastry. Kiedy straci różowy kolor, na patelnię wrzucić podduszony szpinak. Całość odgarnąć na bok patelni i wybić jajo (tak by powstało sadzone). Doprawić do smaku.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz