Najlepsze bezglutenowe brownie z malinami

Oceń
Najlepsze bezglutenowe brownie z malinami

Wskazówki

60 minut  12 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji:
307 kcal \ B-6 g \ W-10 g \ T-27 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Miód – 24 g (2 łyżeczki)
  • Maliny – 120 g (1 szklanka)
  • Żółtko – 60 g (3 sztuki)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 100 g (1 tabliczka)
  • Olej kokosowy – 15 g (1 łyżeczka)
  • Kakao niesłodzone – 30 g (3 łyżki)
  • Wiórki kokosowe – 360 g (4 szklanki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Maliny i miód wrzucić do rondelka i dusić na małym ogniu (aż powstanie gęsty sos). Można później przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. Wiórki kokosowe zmielić na mąkę. Rozpuścić olej kokosowy z czekoladą. W dużej misce połączyć mąkę, jaja, żółtka, kakao, masę czekoladową, sól i miód (wymieszać ręką tak, by powstała spójna masa). Blaszkę wyłożyć papierem i wyłożyć ciasto. Wyrównać ręką (ugnieść) i na wierzchu ułożyć maliny. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym na 180ºC. Wystudzić!

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

2 komentarze do “Najlepsze bezglutenowe brownie z malinami”

Dodaj komentarz