Print Friendly, PDF & Email

Najlepsze bezglutenowe brownie z malinami

Wskazówki

1 godzina  12 porcji
1 porcja to: 307 kcal \ B-6 g \ W-10 g \ T-27 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Miód – 24 g (2 łyżeczki)
  • Maliny – 120 g (1 szklanka)
  • Żółtko – 60 g (3 sztuki)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 100 g (1 tabliczka)
  • Olej kokosowy – 15 g (1 łyżeczka)
  • Kakao niesłodzone – 30 g (3 łyżki)
  • Wiórki kokosowe – 360 g (4 szklanki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Maliny i miód wrzucić do rondelka i dusić na małym ogniu (aż powstanie gęsty sos). Można później przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. Wiórki kokosowe zmielić na mąkę. Rozpuścić olej kokosowy z czekoladą. W dużej misce połączyć mąkę, jaja, żółtka, kakao, masę czekoladową, sól i miód (wymieszać ręką tak, by powstała spójna masa). Blaszkę wyłożyć papierem i wyłożyć ciasto. Wyrównać ręką (ugnieść) i na wierzchu ułożyć maliny. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym na 180ºC. Wystudzić!

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaJulia Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Julia
Gość
Julia

Jakiej blaszki użyć?

Item added to cart.
0 items - 0,00