Schab duszony w pomidorach

Oceń
Schab duszony w pomidorach

Wskazówki

60 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
360 kcal \ B-40 g \ W-10 g \ T-18 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Pomidory z puszki – 400 g (1 puszka)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Schab – 350 g (5 plastrów)
  • Ocet jabłkowy – 3 g (1 łyżeczka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków
  • Przyprawa chili – 1/3 łyżeczki

Przygotowanie

Schab rozbijamy delikatnie i przekładamy do garnka. Pomidory przekładamy do garnka, dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku, ocet i przyprawy. Zagotowujemy i zalewamy schab. Dusimy pod przykryciem 30-45 min (aż mięso zmięknie).

Podawać z dowolnymi dodatkami.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00