
Wskazówki
60 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
360 kcal \ B-40 g \ W-10 g \ T-18 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Pomidory z puszki – 400 g (1 puszka)
- Czosnek – 5 g (1 ząbek)
- Schab – 350 g (5 plastrów)
- Ocet jabłkowy – 3 g (1 łyżeczka)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
- Bazylia świeża – kilka listków
- Przyprawa chili – 1/3 łyżeczki
Przygotowanie
Schab rozbijamy delikatnie i przekładamy do garnka. Pomidory przekładamy do garnka, dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku, ocet i przyprawy. Zagotowujemy i zalewamy schab. Dusimy pod przykryciem 30-45 min (aż mięso zmięknie).
Podawać z dowolnymi dodatkami.