Gotowany Bób z Koperkiem

4.5/5 - (Ocen: 2)
Gotowany bób z koperkiem

Wskazówki

15 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 114 kcal \ B-9 g \ T-3 g \ W-10 g \ BŁ-7 g
Wartość odżywcza 100 g bobu: 89 kcal \ B-7 g \ T-2 g \ W-8 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • bób – 1 opakowanie (500 g)
  • sól – 1 szczypta
  • masło – 1 łyżka (10 g)
  • koperek – 1 łyżka (4 g)
  • płatki chilli – 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Bób umyj pod bieżącą wodą, przełóż do garnka, zalej wrzątkiem, dodaj łyżeczkę soli oraz szczyptę cukru i gotuj około 10-14 minut (młody bób gotujemy króce, zazwyczaj 5 minut).
  2. Kiedy bób będzie miękki, odcedź i wymieszaj z masłem, solą, posiekanym koperkiem i chili.

Bób z koperkiem to pyszna sezonowa przekąska, która świetnie się sprawdzi jako zamiennik dla niezdrowych chipsów.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz