Przepyszne placuszki jogurtowe z owocami
Mąkę, erytrol (lub inne słodzidło), sól i proszek do pieczenia wymieszać w misce. Dodać jajo, jogurt i rozpuszczony olej kokosowy (albo roztopione masło). Wszystkie składniki wymieszać w miarę dokładnie.
Mąkę, erytrol (lub inne słodzidło), sól i proszek do pieczenia wymieszać w misce. Dodać jajo, jogurt i rozpuszczony olej kokosowy (albo roztopione masło). Wszystkie składniki wymieszać w miarę dokładnie.
Makrelę obrać, oczyścić z ości i „udeptać” widelcem. Dodać dobrej jakości ketchup, majonez, posiekaną pietruszkę i pieprz. Wymieszać dokładnie. Podawać z pieczywem.
Mięso pokroić w kostkę, doprawić wedle uznania (u mnie 1/2 łyżeczki curry, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki i szczypta papryki ostrej) i przesmażyć na maśle klarowanym. Odstawić do przestudzenia. Roszponkę opłukać, ułożyć na dnie pudełka.
Mąkę, erytrol (lub inne słodzidło), sól i proszek do pieczenia wymieszać w misce. Dodać jajo, jogurt i rozpuszczony olej kokosowy (albo roztopione masło). Wszystkie składniki wymieszać w miarę dokładnie.
Jaja gotujemy na miękko. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulkę siekamy. Awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy przyprawy, cebulę, czosnek. Mieszamy i nakładamy na pieczywo. Obkładamy ugotowanym jajem.
W garnku z grubym dnem rozgrzać masło. Cebulę i pora pokroić w kostkę, wrzucić na tłuszcz i dusić przez 2 minuty. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę (im mniejsza tym lepiej). Dodać do cebuli i pora. Smażyć razem przez 2 minuty.