Placuszki jogurtowe z jagodami

Placuszki jogurtowe z jagodami

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
388 kcal \ B-13 g \ W-71 g \ T-10 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Olej kokosowy – 10 g (1 łyżeczka)
  • Jagody – 60 g (1/2 szklanki)
  • Jogurt grecki – 125 g (1 mały kubek)
  • Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
  • Proszek do pieczenia (bg) – 1,5 łyżeczki
  • Erytrytol – 20 g (4 łyżeczki)
  • Mąka ryżowa – 130 g (1 szklanka)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Mąkę, erytrol (lub inne słodzidło), sól i proszek do pieczenia wymieszać w misce. Dodać jajo, jogurt i rozpuszczony olej kokosowy (albo roztopione masło). Wszystkie składniki wymieszać w miarę dokładnie. Dodać jagody (użyłam mrożone). Smażyć na nieprzywierającej patelni lekko posmarowanej tłuszczem.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kasia P
Kasia P
3 lat temu

czy na zdjeciu jest 1 porcja? (5 sztuk)?

Bogumiła Marczak
Bogumiła Marczak
3 lat temu

jakiej innej mąki można użyć?

Item added to cart.
0 items - 0,00