Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
388 kcal \ B-13 g \ W-71 g \ T-10 g \ BŁ-4 g
Składniki
- Olej kokosowy – 10 g (1 łyżeczka)
- Jagody – 60 g (1/2 szklanki)
- Jogurt grecki – 125 g (1 mały kubek)
- Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
- Proszek do pieczenia (bg) – 1,5 łyżeczki
- Erytrytol – 20 g (4 łyżeczki)
- Mąka ryżowa – 130 g (1 szklanka)
- Sól – 1 szczypta
Przygotowanie
Mąkę, erytrol (lub inne słodzidło), sól i proszek do pieczenia wymieszać w misce. Dodać jajo, jogurt i rozpuszczony olej kokosowy (albo roztopione masło). Wszystkie składniki wymieszać w miarę dokładnie. Dodać jagody (użyłam mrożone). Smażyć na nieprzywierającej patelni lekko posmarowanej tłuszczem.
jakiej innej mąki można użyć?
Może być pszenna (jeśli nie ma nietolerancji glutenu / pszenicy), może być również jaglana (chociaż ma specyficzny smak).
czy na zdjeciu jest 1 porcja? (5 sztuk)?
Tak 😉