Placuszki jogurtowe z jagodami

Oceń
Placuszki jogurtowe z jagodami

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
388 kcal \ B-13 g \ W-71 g \ T-10 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Olej kokosowy – 10 g (1 łyżeczka)
  • Jagody – 60 g (1/2 szklanki)
  • Jogurt grecki – 125 g (1 mały kubek)
  • Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
  • Proszek do pieczenia (bg) – 1,5 łyżeczki
  • Erytrytol – 20 g (4 łyżeczki)
  • Mąka ryżowa – 130 g (1 szklanka)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Mąkę, erytrol (lub inne słodzidło), sól i proszek do pieczenia wymieszać w misce. Dodać jajo, jogurt i rozpuszczony olej kokosowy (albo roztopione masło). Wszystkie składniki wymieszać w miarę dokładnie. Dodać jagody (użyłam mrożone). Smażyć na nieprzywierającej patelni lekko posmarowanej tłuszczem.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

4 komentarze do “Placuszki jogurtowe z jagodami”

Dodaj komentarz