Placuszki jogurtowe z jagodami

Oceń
Placuszki jogurtowe z jagodami

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
388 kcal \ B-13 g \ W-71 g \ T-10 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Olej kokosowy – 10 g (1 łyżeczka)
  • Jagody – 60 g (1/2 szklanki)
  • Jogurt grecki – 125 g (1 mały kubek)
  • Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
  • Proszek do pieczenia (bg) – 1,5 łyżeczki
  • Erytrytol – 20 g (4 łyżeczki)
  • Mąka ryżowa – 130 g (1 szklanka)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Mąkę, erytrol (lub inne słodzidło), sól i proszek do pieczenia wymieszać w misce. Dodać jajo, jogurt i rozpuszczony olej kokosowy (albo roztopione masło). Wszystkie składniki wymieszać w miarę dokładnie. Dodać jagody (użyłam mrożone). Smażyć na nieprzywierającej patelni lekko posmarowanej tłuszczem.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

Oceń

4 komentarze do “Placuszki jogurtowe z jagodami”

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00