Kanapki z pastą z awokado

5/5 - (Ocen: 1)
Kanapki z pastą z awokado

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
318 kcal \ B-10 g \ W-38 g \ T-15 g \ BŁ-8 g

Składniki

  • Awokado – 140 g (1 sztuka)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Cebula czerwona – 30 g (1 kawałek)
  • Czarnuszka – 2 g (1/3 łyżeczki)
  • Jajo kurze – 50 g (2 sztuki)
  • Chleb żytni na zakwasie – 140 g (4 kromki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Chili w płatkach – 1 szczypta

Przygotowanie

Jaja gotujemy na miękko. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulkę siekamy. Awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy przyprawy, cebulę, czosnek. Mieszamy i nakładamy na pieczywo. Obkładamy ugotowanym jajem.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

4 komentarze do “Kanapki z pastą z awokado”

Dodaj komentarz