Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
318 kcal \ B-10 g \ W-38 g \ T-15 g \ BŁ-8 g
Składniki
- Awokado – 140 g (1 sztuka)
- Czosnek – 5 g (1 ząbek)
- Cebula czerwona – 30 g (1 kawałek)
- Czarnuszka – 2 g (1/3 łyżeczki)
- Jajo kurze – 50 g (2 sztuki)
- Chleb żytni na zakwasie – 140 g (4 kromki)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
- Chili w płatkach – 1 szczypta
Przygotowanie
Jaja gotujemy na miękko. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulkę siekamy. Awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy przyprawy, cebulę, czosnek. Mieszamy i nakładamy na pieczywo. Obkładamy ugotowanym jajem.
Moje ulubione połączenie – będzie jutro na śniadanie 🙂 Masz przepis na dobry domowy chlebek?
Pojawi się niedługo 🙂 Ten akurat był z paczki (Bakal)
No właśnie, przepis na chlebek by się przydał
Pojawi się niedługo 🙂