Zupa krem porowo-ziemniaczana

Wskazówki

20 minut  2 porcje
1 porcja to: 300 kcal \ B-7 g \ W-46 g \ T-13 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
  • Por – 200 g (1 kawałek)
  • Ziemniaki – 400 g (4 średnie sztuki)
  • Bulion domowy – 480 g (2 szklanki)
  • Boczek wędzony – 10 g (1 plaster)
  • Sól – 1 łyżeczka
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków

Przygotowanie

W garnku z grubym dnem rozgrzać masło. Cebulę i pora pokroić w kostkę, wrzucić na tłuszcz i dusić przez 2 minuty. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę (im mniejsza tym lepiej). Dodać do cebuli i pora. Smażyć razem przez 2 minuty. Wlać bulion (domowy rosół), zagotować i przykryć. Gotować około 10 minut. Doprawić porządnie solą, pieprzem i świeżą bazylią. Zmiksować na krem. Podawać z lekko podpieczonym boczkiem.

Na hasło ➡️ odzywiajsiezdrowo10 masz 10% rabatu w sklepie targroch.pl. Znajdziesz tam różnego rodzaju: mąki (m.in. orkiszową i gryczaną), słodzidła (m.in. syrop klonowy, daktylowy, z agawy, cukier kokosowy), kasze, ryż, bakalie, oleje itp.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiady

E-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00