Kanapki z Awokado, Rukolą i Wędzonym Łososiem

4.5/5 - (Ocen: 2)
Kanapki z awokado, rukolą i wędzonym łososiem

Wskazówki

10 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 150 kcal \ B-8 g \ T-6 g \ W-16 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Bułka z ziarnami* – 2 sztuki (120 g)
  • Awokado – 1/2 sztuki (70 g)
  • Rukola – 2 garście (40 g)
  • Łosoś wędzony na gorąco – 1/2 opak. (60 g)
  • Pomidorki koktajlowe – 5 sztuk (60 g)
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku
  • Płatki chilli – 1 szczypta

Ważne!
Jeśli masz Insulinooporność (IO) / Zespół policystycznych jajników (PCOS), pieczywo wymień na razowe / żytnie na zakwasie.

Przygotowanie

  1. Bułki przekrój na pół i podpiecz na patelni. Dzięki temu będą bardziej chrupiące.
  2. Awokado pokrój na plastry i ułóż na bułkach. Dopraw solą, pieprzem i chili.
  3. Wyłóż rukolę, kawałki łososia i plasterki pomidorków. Dopraw i podawaj z mnóstwem warzyw (to bardzo ważne, żeby w ciągu dnia dokładać warzywa do większości posiłków!).

Kanapki z awokado, rukolą i wędzonym łososiem są szybkie w przygotowaniu, a przy tym niesamowicie pyszne i bardzo sycące.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz