Wskazówki
15 minut
6 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji: 216 kcal \ B-8 g \ T-11 g \ W-22 g \ BŁ-2 g
Składniki
- Bułka z ziarnami – 3 sztuki (180 g)
- Ser Camembert – 1 opakowanie (150 g)
- Figi, świeże – 3 sztuki (150 g)
- Rukola – 1/2 garści (10 g)
- Syrop z agawy – 3 łyżeczki (24 g)
- Orzechy włoskie – 1/2 garści (15 g)
Przygotowanie
- Bułki przekrój na pół i na każdej ułóż pokrojony ser camembert. U mnie wyszło po 25g sera na każdy kawałek pieczywa. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200C przez około 10 minut. Co jakiś czas sprawdzaj, czy nic się nie przypala 🙂
- Rukolę porządnie wypłucz, ułóż na grzankach.
- Figi pokrój w plasterki i połóż na pieczywie. Posyp orzechami i skrop płynnym miodem lub syropem z agawy.
Grzanki z serem camembert i figami to pomysł na szybkie, oryginalne śniadanie lub przekąskę. Smak z pewnością Cię pozytywnie zaskoczy.