Grzanki z serem camembert i figami

5/5 - (Ocen: 3)
Grzanki z camembert i figami

Wskazówki

15 minut
6 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji: 216 kcal \ B-8 g \ T-11 g \ W-22 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Bułka z ziarnami – 3 sztuki (180 g)
  • Ser Camembert – 1 opakowanie (150 g)
  • Figi, świeże – 3 sztuki (150 g)
  • Rukola – 1/2 garści (10 g)
  • Syrop z agawy – 3 łyżeczki (24 g)
  • Orzechy włoskie – 1/2 garści (15 g)

Przygotowanie

  1. Bułki przekrój na pół i na każdej ułóż pokrojony ser camembert. U mnie wyszło po 25g sera na każdy kawałek pieczywa. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200C przez około 10 minut. Co jakiś czas sprawdzaj, czy nic się nie przypala 🙂
  2. Rukolę porządnie wypłucz, ułóż na grzankach.
  3. Figi pokrój w plasterki i połóż na pieczywie. Posyp orzechami i skrop płynnym miodem lub syropem z agawy.

Grzanki z serem camembert i figami to pomysł na szybkie, oryginalne śniadanie lub przekąskę. Smak z pewnością Cię pozytywnie zaskoczy.

Camembert na bułki
Pokrojenie fig
Przygotowanie grzanek z camembert i figami
Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 3)

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00