Wskazówki
10 minut
1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji: 550 kcal \ B-17 g \ T-26 g \ W-62 g \ BŁ-5 g
Składniki
- Bułka owsiana – 1 sztuka (100 g)
- Awokado – 1/2 sztuki (70 g)
- Rukola – 1 garść (20 g)
- Jajo – 1 sztuka (50 g)
- Masło klarowane – 1 łyżeczka (6 g)
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smaku
- Płatki chilli – do smaku
Przygotowanie
- Jaja usmaż na maśle lub oliwie.
- Pieczywo przekrój, obłóż awokado i rozgnieć przy pomocy widelca. Możesz doprawić. Ułóż rukolę, a na niej jajo. Dopraw i zjedz ze smakiem.
Kanapka z awokado i sadzonym jajem świetnie sprawdzi się jako leniwe weekendowe śniadanie. Zasmakuje każdemu amatorowi płynnego żółtka.