Kanapka z Awokado i Sadzonym Jajem

3/5 - (Ocen: 9)
Kanapka z awokado i sadzonym jajem

Wskazówki

10 minut
1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji: 550 kcal \ B-17 g \ T-26 g \ W-62 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Bułka owsiana – 1 sztuka (100 g)
  • Awokado – 1/2 sztuki (70 g)
  • Rukola – 1 garść (20 g)
  • Jajo – 1 sztuka (50 g)
  • Masło klarowane – 1 łyżeczka (6 g)
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku
  • Płatki chilli – do smaku

Przygotowanie

  1. Jaja usmaż na maśle lub oliwie.
  2. Pieczywo przekrój, obłóż awokado i rozgnieć przy pomocy widelca. Możesz doprawić. Ułóż rukolę, a na niej jajo. Dopraw i zjedz ze smakiem.

Kanapka z awokado i sadzonym jajem świetnie sprawdzi się jako leniwe weekendowe śniadanie. Zasmakuje każdemu amatorowi płynnego żółtka.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3/5 - (Ocen: 9)

Dodaj komentarz