Wskazówki
20 minut
12 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki: 116 kcal \ B-4 g \ T-7 g \ W-10 g \ BŁ-0 g
Składniki
- Bagietka* – 1 sztuka (140 g)
- Majonez – 1 łyżka (25 g)
- Jajo – 2 sztuki (100 g)
- Filety ze śledzia z susz. pomidor. 1 op. (200 g)
- Ogórek korniszon – 3 sztuki (30 g)
- Kapary – 2 łyżki (20 g)
- Cebulka piklowana – 2 łyżki (80 g)
- Koperek – 2 łyżeczki (4 g)
Ważne!
*Jeśli masz Insulinooporność (IO) / Zespół policystycznych jajników (PCOS), pieczywo na pieczywo razowe / żytnie na zakwasie.
Przygotowanie
- Bagietkę pokrój ukośnie na kawałki i posmaruj cienko majonezem.
- Na wierzchu ułóż po plasterku ugotowanego na twardo jaja, ogórka korniszonego, kilka kaparów, filety ze śledzia z suszonymi pomidorami, cebulkę piklowaną oraz gałązki koperku.
- Zjedz ze smakiem.
Kanapeczki z śledziem, jajem, ogórkiem korniszonym to niecodzienny, ale przepyszny pomysł na przekąskę imprezową. Smaki fantastycznie się ze sobą komponują. Spróbuj koniecznie!