Kanapeczki z Śledziem, Jajem, Ogórkiem Korniszonym

4.1/5 - (Ocen: 10)
Kanapeczki z śledziem, jajem, ogórkiem korniszonym

Wskazówki

20 minut
12 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki: 116 kcal \ B-4 g \ T-7 g \ W-10 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Bagietka* – 1 sztuka (140 g)
  • Majonez – 1 łyżka (25 g)
  • Jajo – 2 sztuki (100 g)
  • Filety ze śledzia z susz. pomidor. 1 op. (200 g)
  • Ogórek korniszon – 3 sztuki (30 g)
  • Kapary – 2 łyżki (20 g)
  • Cebulka piklowana – 2 łyżki (80 g)
  • Koperek – 2 łyżeczki (4 g)

Ważne!
*Jeśli masz Insulinooporność (IO) / Zespół policystycznych jajników (PCOS), pieczywo na pieczywo razowe / żytnie na zakwasie.

Przygotowanie

  1. Bagietkę pokrój ukośnie na kawałki i posmaruj cienko majonezem.
  2. Na wierzchu ułóż po plasterku ugotowanego na twardo jaja, ogórka korniszonego, kilka kaparów, filety ze śledzia z suszonymi pomidorami, cebulkę piklowaną oraz gałązki koperku.
  3. Zjedz ze smakiem.

Kanapeczki z śledziem, jajem, ogórkiem korniszonym to niecodzienny, ale przepyszny pomysł na przekąskę imprezową. Smaki fantastycznie się ze sobą komponują. Spróbuj koniecznie!

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.1/5 - (Ocen: 10)

Dodaj komentarz